Meer zon in 2022, hogere opbrengst.

Meer zon in 2022, hogere opbrengst.

Voor Zon op Cascade is de totale energieproductie uitgekomen op ruim 74.000 kWh. Dit is ruim 6.000 kWh meer dan in 2021. De administratieve verwerking voor het terugontvangen van de energie belasting voor de deelnemers doen we in Econobis [link maken naar “veelgestelde vragen”] . verwerking voor het terug. Momenteel doen we in Econobis de verwerking voor het terugontvangen van de energiebelasting voor de deelnemers.

Naast de teruggave van de energiebelasting is er ook nog een opbrengst uit de verkoop van de geproduceerde energie aan Greenchoice. Door de hoge energieprijzen in 2022 is deze opbrengst ook hoger dan in 2021. Na de uiteindelijke afrekening, kunnen we de jaarcijfers opmaken. En een voorstel doen voor uitkering aan de certificaathouders.

Overigens is voor 2023 voor De Dijsselbloem een contract afgesloten met OM Energie.

Het project Zon op Akkerlust is in productie genomen in maart 2022. In de periode maart – december 2022 heeft de installatie ruim 41000 kWh geproduceerd. Het project heeft last van problemen op het elektriciteitsnet. Op sommige piekmomenten wordt de installatie door de netbeheerder afgesloten om een overbelasting van het net te voorkomen. We zijn bezig met netbeheerder Stedin om te kijken of deze problemen op te lossen zijn.

Na ontvangst van de jaarafrekening 2022 van Engie en de definitieve subsidievaststelling van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kunnen we de jaarcijfers opmaken en een voorstel doen voor uitkering aan de certificaathouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *